7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Bílá zelňačka

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
cibule 1 ks
brambory 3 ks
klobása 2 ks
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a majoránkou dáme vařit. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na kostičky, přidáme do polévky i s vodou, ve které jsme brambory vařili. Na sádle a cibulce připravíme světlou jíšku a vlijeme do polévky. Přidáme 1/2l mléka, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Můžeme dochutit polévkovým kořením nebo bujónem.


 


RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná svíčková s cibulovou omáčkou

Postup: Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme.... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...